Alati pristupačnosti

(047) 542 700 

dom@domsvantun.hr

Kukuljevićeva 2, Karlovac 47000

Image

Povijest doma

Povijest

Dom za starije i nemoćne osobe "Sveti Antun" osnovan je 26. svibnja 1988.godine Odlukom Skupštine SIZ-a mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske kao Radna organizacija - Dom umirovljenika u Karlovcu. Sa radom počinje dana 19.09.1988.godine. Od osnutka Dom pruža kvalitetnu skrb i zdravstvenu njegu nemoćnim i starijim osobama. Smješten u samom centru grada na rubu karlovačkih parkova predstavlja izvanredan spoj arhitekture, lokacije i ugodnog prirodnog okruženja u blizini Korane i najljepših karlovačkih šetnica.


U svojoj povijesti, Dom u nekoliko navrata mijenja svoj naziv. Odlukom Ministarstva rada i socijalne skrbi, a na prijedlog Doma, 1996. godine posljednji naziv je promijenjen i od tada glasi: Dom za starije i nemoćne osobe "Sveti Antun", što je i danas naziv ustanove. Dana 29.01.1996. godine osnivač postaje Ministarstvo rada i socijalne skrbi, a vlasnik Republika Hravtska. Odlukom o prijenosu osnivačkih prava od 20. prosinca 2001.godine Ministarstvo rada i socijalne skrbi, osnivačka prava nad Domom prenijelo je na Karlovačku županiju.

Domovinski rat

Domovinski rat

Svoj najteži period Dom je prošao u ratnom vihoru kada je uz svoje stalne korisnike, starije i nemoćne osobe, smjestio i velik broj prognanika iz tada okupiranih područja. U tom periodu je Dom uz svoju stalnu zgradu imao i depadansu kao izdvojeni objekt kako bi se mogao smjestiti velik broj ljudi kojima je smještaj zbog ratnih okolnosti bio nužno potreban. U to vrijeme solidarnosti i društvene odgovornosti Dom i svi njegovi zaposlenici, kao i korisnici složno su prošli kroz ta izrazito teška vremena.


Nakon ratnog perioda, Dom nastavlja svoju djelatnost kao ustanova socijalne skrbi. Dom danas broji 225 korisnika kojima pruža uslugu stalnog smještaja, od toga 142 korisnika na stambenom dijelu i 83 korisnik na odjelu pojačane njege. Uz uslugu stalnog smještaja Dom pruža i uslugu pomoći i njege u kući na području grada Karlovca. S obzirom na velik broj podnositelja zahtjeva za smještaj na Dom se može čekati i po nekoliko godina .

Zahvala

Zahvala korisnicima i djelatnicima

Dom za svoj uspješan rad kroz godine zahvaljuje svim korisnicima Doma, i onima koji nažalost više nisu sa nama, članovima njihovih obitelji, kao i zaposlenicima Doma koji svojim marljivim i nesebičnim radom čine našu ustanovu prepoznatljivom u cijeloj županiji. 

 pogled na park kut

logoSVAa

Adresa

Kukuljevićeva 2, 47000 Karlovac

Kontakt telefon

 +385 (0) 47 542 700 

DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE SVETI ANTUN 

Kukuljevićeva 2 
47000 Karlovac

Telefon

047 542 700 

Elektronička pošta

dom@domsvantun.hr

OIB:54912090749 
IBAN:HR2324020061100672873 
Za uplate iz inozemstva: SWIFT/BIC:ESBCHR22

Image
Obavijest o kolačićima
Obavijest o kolačićima

www.dom-svantun.hr koristi kolačiće (cookies) za omogućavanje funkcionalnosti same stranice. Klikom na Prihvaćam kolačiće slažete se s korištenjem kolačića.